12-7-2017

Wethouder Mary-Ann Scheurs opent afval inzamelstation People’s Pavilion

mary-ann-schreurs-opent-pp

Vandaag heeft wethouder Mary-Ann Scheurs uit Eindhoven het startschot gegeven voor de realisatie van het People’s Pavilion, een project van bureau SLA & Overtreders W. Zij bracht daarvoor haar eigen plastic afval mee. Reinder Bakker legt voor Omroep Brabant nog even uit hoe het ook al weer zat met dat plastic: Omroep Brabant.

5-7-2017

Mooie beelden van Filip Dujardin

009-oosterwold-news

Alweer een tijdje geleden maakte de Gentse fotograaf Filip Dujardin mooie foto’s van het woningbouwproject in Oosterwold (bureau SLA & ZakenMaker). Ze waren nog even geheim door het Jaarboek Nederlandse Architectuur, maar nu mogen ze zeker de wereld in. In de projectbeschrijving staan meer foto’s van zijn hand.

27-6-2017

Gebouw 27E Marineterrein staat in de nieuwe Amsterdam travelguide van Monocle

marine-base-bureau-sla-img_7168-1800x1200

Leuke vermelding van gebouw 27E Marineterrein in de nieuwe Amsterdam travelguide van Monocle. Bekijk hier de publicatie.

21-4-2017

Project Oosterwold in het Jaarboek Nederlandse Architectuur 2016/17

jaarboek-2016-2017

We zijn heel trots dat ons woningbouwproject Oosterwold is opgenomen in het Jaarboek Nederlandse Architectuur 2016/17. Voor bureau SLA is het maar liefst de derde keer dat ze wordt gepubliceerd in het jaarboek. Het project is een samenwerking tussen bureau SLA en ZakenMaker. Het Jaarboek is het internationale visitekaartje van de Nederlandse bouwkunst. Kopen dus bij NAI Booksellers.

14-4-2017

26 april: Presentatie Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/17

savethedatejaarboekcovertijdelijk-lr

Het jaarboek Architectuur in Nederland presenteert op woensdag 26 april de 30e editie van de meest opmerkelijke architectuurprojecten die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd. ‘The architectural world eagerly awaits it every year’ (Trouw De Verdieping), ‘Hallmark of good architecture’ (NRC Handelsblad). Save the date!

25-3-2017

Circulair & nul-op-de-meter

circulair-en-nul-op-de-meter-3

Sinds een paar jaar werken we veel aan grotere projecten die zowel circulair als nul-op-de-meter zijn. Het begon met de veel gepubliceerde projecten met Overtreders W: de Noorderparkbar (100% Marktplaats) en de Pretty Plastic Plant (100% plastic afval) en hier en daar een woonhuis. Vorig jaar kwam daar het meest duurzame tenniscomplex in Nederland bij, midden in het centrum van Hoofddorp. Ook vorig jaar begonnen we met het Dry Dock voor de Sea Ranger Service in Rotterdam. De circulaire scheepswerf wordt volledig gebouwd met hergebruikte materialen, die eigendom blijven van de leveranciers. Het gebouw is dus daadwerkelijk een tijdelijke opslag van bouwmateriaal. Voor de gemeente Amsterdam ronden we het Voorontwerp af van een circulair en nul-op-de-meter nieuwbouwproject voor de werven in Nieuw-West. Het gebouw van circa 1.500 m2 wordt voor een belangrijk deel gebouwd met materialen die ze zelf nog hebben liggen op de werf! En, last but not least, Overtreders W en bureau SLA zijn door de Dutch Design Foundation gevraagd voor het ontwerp van het hoofdpaviljoen op de Dutch Design Week 2017. We kunnen er nog niet zoveel over zeggen. Circulair, natuurlijk. Maar vooral … episch.

2-3-2017

bijzondere postzegel

postzegel fort asperen

In de postzegelserie Mooi Nederland is een werk van bureau SLA opgenomen: de glazen koepel op Fort Asperen. De zegel is ontworpen door Sonja Haller en Pascal Brun en bij PostNL te bestellen.

8-2-2017

Bliksemstage Stella College

bliksemstage stella college

VMBO basis en kader scholieren van het Stella College op bezoek voor een bliksemstage. Vet. Of zoals ze zelf zeggen: superliks.

24-1-2017

Winters Oosterwold

oosterwold-bureau-sla-zakenmaker-01

Mathijs Cremers van ZakenMaker maakte deze winterse foto van ons gezamenlijke project in Oosterwold – in afwachting van de foto’s die Filip Dujardin gaat maken voor een bijzonder niet-nader-te-noemen boek.

23-1-2017

Van utopie naar stad – Architecture Now #1

Vorige week woensdag gaf Peter van Assche een presentatie in Pakhuis de Zwijger. Titel: “Working with Waste”. Je kunt de lezing hier nog eens nakijken, het begint vanaf ongeveer 3:30.

28-12-2016

Vrijheid in de Flevopolder

nos-beeld-oosterwold-450x130-lr

Het Oosterwold project wordt breed uitgemeten in het NOS journaal: “Vrijheid in de Flevopolder” en “Oosterwold trekt vooral idealisten en doorzetters.” Het project is een ontwerp van Peter van Assche en Mathijs Cremers (bureau SLA en ZakenMaker). Je kunt het item nog eens bekijken op de NOS website.

7-12-2016

Start bouw Schepenlaan

114-schepenlaan-visual-lr-130x450

De omgevingsvergunning voor het zelfbouwkavel aan de Schepenlaan in Amsterdam-Noord is binnen. Begin 2017 gaat de eerste paal de grond in.

29-9-2016

nominatie ARC16 innovatie award

ARC16-innovation-award-nomination

De Pretty Plastic Plant is genomineerd voor de ARC16 innovatie award. Kijk voor meer informatie op de ARC16 website. De Pretty Plastic Plant is een project van bureau SLA & Overtreders W.