20-12-2014

Natuurcentrum in aanbouw

NME-in-aanbouw-LR2

Schoolkinderen in Amsterdam-Noord kunnen niet wachten: het nieuwe Natuur- en Milieu Educatiecentrum is in aanbouw. Helemaal energieneutraal en met de nieuwste state-of-the-art energievoorziening: trombewanden! Voor meer informantie kijk op www.bureausla.nl/nme. Verwachte oplevering: voorjaar.

18-9-2014

Oosterwold, here we come!

20140914-M2401758-bosveld-LR-paulcupido

Ontmoet de nieuwe bewoners van ons eerste CPO project. We bouwen samen met ZakenMaker 7 prachtige landschapslofts … in strobalen. Foto: Paul Cupido.

17-9-2014

Koepel Fort Asperen, the making of..mooie trailer

2-9-2014

openbare lezing Peter van Assche

Peter van Assche geeft op zaterdag 13 september een lezing op de Glaskunstbeurs in Leerdam. Meer informatie over het event op facebook. Meer informatie over de Glaskunstbeurs is te vinden op de website van de Glaskunstbeurs.

Eerste leilegging Koepel Fort Asperen

Fort Asperen Dome 400

Wees welkom op de Eerste Glazen Lei Legging van de Koepel Fort Asperen! Burgemeester Loes van Ruijven-van Leeuwen zal op zaterdag 13 september de openingshandeling verrichten. Het begint om 10.30 uur. Om 12.00 uur is er een informele afsluiting in de Wapenloods. Graag even aanmelden op info@kunstfortasperen.nl

20-8-2014

eerste publicatie koepel asperen

Het-Kontakt-uitsnede

De eerste publicatie over de koepel op Fort Asperen is er – en wel in het regionale weekblad Het Kontakt. Met een sympathieke foto van drie ijverige bouwers Magda, Peter en Joti. En prima tekst, lees maar: Het Kontakt.

30-7-2014

Exposities

Werk van bureau SLA is momenteel te zien in twee tentoonstellingen:
> in Middelburg in het centrum voor beeldende kunst, vormgeving, architectuur in Zeeland, met het project Metta Vihara.
> in Hoofddorp in Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer met de Noorderparkbar, de MuWi school en het nieuwe Natuur- en Milieu Educatiecentrum in Amsterdam.

28-7-2014

Koepel Fort Asperen op hoogte

fort asperen wood

Het houtwerk voor de koepel op Fort Asperen is zo goed als klaar! Deze maand volgen de stalen ringen, zodat na de zomer de eerst glazen kunstwerken opgehangen kunnen worden. Het wordt geweldig. Je kunt de allerlaatste vorderingen volgen op www.koepelfortasperen.nl, of op onze facebookpagina.

6-6-2014

‘Steengoed’: Omroep Zeeland kijkt naar stiltecentrum Metta Vihara

In de serie 50 keer Steengoed kwam Omroep Zeeland natuurlijk ook in Hengstdijk. Hoe de Zeeuwen denken over het stiltecentrum kun je hier nog eens nazien: Omroep Zeeland. Er is ook wat extra film geschoten. Voor de liefhebbers van het Bonus Materiaal: Op zoek naar het ultieme ontwerp en Een gebouw om stil van te worden.

21-2-2014

NIEUW: Handboek voor Hedendaagse Hofjes is uit!

Malon leest het handboek

De afgelopen jaren heeft bureau SLA met een team van kunstenaars, architecten, social designers en een stadspsycholoog gewerkt aan een handboek voor de realisatie van hedendaagse hofjes. Het eerste boek is op 11 februari uitgereikt aan burgemeester Bernt Schneiders van de stad Haarlem. Je kunt de volledige PDF van het boek hier downloaden: Handboek voor Hedendaagse Hofjes. Let op: het bestand is 50 Mb groot. Een papieren exemplaar (veel mooier!)  is voor 15 euro (incl. verzendkosten) te bestellen door een mail te sturen naar info[AT]handboekvoorhedendaagsehofjes.nl. Binnenkort meer informatie op deze site.

13-2-2014

allemaal nieuwe publicaties

neem een kijkje bij de publicaties 

nieuwe projecten online

new projects

> Koepel Fort Asperen in volle gang. Nu ook online te volgen: www.koepelfortasperen.nl. Binnenkort zelfs met live webcam!

> We werken aan een nieuw paviljoen voor het Noorderpark! En ja: weer een samenwerking met Overtreders W!

30-1-2014

Nieuwe lezingen

Je kunt Peter van Assche de komende weken hier zien, horen en zelfs even aanraken: