5-2-2016

3 projecten, 3 publicaties

three-publications-NEWS-03

Mooie start van een nieuw jaar: januari verwelkomt ons met 3 mooie publicaties over 3 mooie projecten: de koepel op Fort Asperen in Mark Magazine, Gebouw 27 op het Marineterrein in de Volkskrant en het Natuur- en Milieu Educatiecentrum in Amsterdam in Bouwwereld. Je kunt de publicaties inzien op onze publicatie pagina.

31-1-2016

Oud is het nieuwe nieuw

Hester-assembles-plastic-unit-LR

Hester van Dijk van Overtreders W legt hier de laatste hand aan de laatste wand. Er staan nu vier showcases van ge-upcycled plastic in de entreehal van de Hogeschool van Amsterdam. Het project was, net als de Noorderparkbar, een samenwerking van bureau SLA en Overtreders W. Het resultaat overtreft al onze verwachtingen: oud IS het nieuwe nieuw! Over een week volgen meer beelden. PS: Reinder van Overtreders W is te zien in de engelse versie van dit nieuwsbericht.

27-1-2016

Hoofddorp Centraal

Hoofddorp-Centraal-02-LR

Al een tijdje lopen we mee in het Open Planproces van de gemeente Haarlemmermeer. Sinds kort ook in een nieuwe rol: met de tennisvereniging en de tennishal ontwerpen we het meest duurzame tennispark van Nederland. Uiteraard ook weer binnen het Open  Planproces. Heel mooi.

25-1-2016

“I am in love”,

gebouw-27-I-am-in-love

zei de fotograaf bij het maken van deze foto. Of dat om het gebouw of om zijn nieuwe lens ging is niet helemaal duidelijk. Wij houden het zelf op het eerste.

11-1-2016

Tevreden minister

2016-01-11-Stef-Blok-Peter-van-Assche-03

Minister Stef Blok feliciteert Peter van Assche bij de opening van gebouw 27 op het Marineterrein in Amsterdam: “U kunt trots zijn op uw werk”. Thijs Meijer is de man in het midden die het allemaal voor elkaar kreeg.

21-12-2015

Schipluiden krijgt vorm

Model-hofje-Schipluiden-03-LR

In december is het hofjesplan als onderdeel van het Centrumplan Schipluiden aan de gemeenteraad gepresenteerd. Niet als eindproduct, maar als een tussenstand in een levendig en bijzonder constructief ontwerpproces, waarin alle belangen vertegenwoordigd zijn.

1-12-2015

sneak preview Marineterrein

015-almost-ready

Als je door je oogharen kijkt kun je al zien hoe het wordt … het nieuwe gebouw op het Marineterrein in Amsterdam. Op 11 januari wordt het geopend door minister Stef Blok en burgemeester Eberhard van der Laan. Trots op!

28-11-2015

the beauty and the beast

studenten-HvA-maken-spuitgietmachine-LR

Voor de Hogeschool van Amsterdam maken we met studenten ED&I vier showcases van ge-upcycled plastic afval. Hier kijken Douwe, Ramy en Sjors naar de nieuwste aanwinst: een getweakte spuitgietmachine. Zij maken het moeilijke stuk: de speciale mal voor de geveldelen.

11-11-2015

Het is altijd mooi in Oosterwold

104-Oosterwold-1-rain-LR

Deze maand wordt de eerste paal voor ons project in Oosterwold geslagen. Aannemer Siemensma uit Friesland gaat hier, in de buurt van Almere, 9 grote ecologische woningen bouwen. In de loop van het volgende voorjaar is het klaar en zelfs bij slecht weer ziet het er nu al goed uit. Het project is een dankbare co-productie van bureau SLA en Zakenmaker.

6-11-2015

Dit is Daan.

Daan-does-mold-injection

Daan helpt ons met het tweaken van een spuitgietmachine voor ons plastic upcycling project met de Hogeschool van Amsterdam. Dat is nog niet simpel. Dit is al de tweede machine. De eerste vonden we … te langzaam. Met de machine spuiten we supermooi gevelmateriaal dat we ter plekke, in onze eigen zalmroze plastic upcycle fabriek, maken uit Amsterdams plastic huisafval. We doen dit project, net als de Noorderparkbar, samen met Overtreders W.

29-10-2015

eerste publicaties

DR128-pag32-33-1-LR

De eerste publicaties over de koepel op Fort Asperen verschijnen al. De persmap is nog niet af en de foto’s van Frank Hanswijk en Milad Pallesh zijn nog niet gesorteerd. Even tempo maken, dus… Deze publicatie verscheen in het blad Dakenraad.

21-10-2015

Oosterwold: Zelfbouw ‘to the max’

oosterwold-zelfbouw-to-the-max

“Almere Oosterwold is niets meer of minder dan een revolutie in de Nederlandse gebiedsontwikkeling.”, aldus gebiedsregisseur Esther Geuting. We zijn er trots op 9 ecologische woningen te kunnen bouwen met Frode Bolhuis en Zakenmaker. Lees het volledige artikel over de conferentie Oosterwold op Architectenweb.

5-10-2015

Binnenkort: nieuwe beelden van de glazen koepel op Fort Asperen

Glazen_Koepel_082-LR

Nog net voor de wintersluiting maakten Frank Hanswijk en Milad Pallesh prachtige foto’s van de glazen koepel op Fort Asperen. Dit is een foto van Frank. Binnenkort meer!