11-11-2015

Het is altijd mooi in Oosterwold

104-Oosterwold-1-rain-LR

Deze maand wordt de eerste paal voor ons project in Oosterwold geslagen. Aannemer Siemensma uit Friesland gaat hier, in de buurt van Almere, 9 grote ecologische woningen bouwen. In de loop van het volgende voorjaar is het klaar en zelfs bij slecht weer ziet het er nu al goed uit. Het project is een dankbare co-productie van bureau SLA enĀ Zakenmaker.

6-11-2015

Dit is Daan.

Daan-does-mold-injection

Daan helpt ons met het tweaken van een spuitgietmachine voor ons plastic upcycling project met de Hogeschool van Amsterdam. Dat is nog niet simpel. Dit is al de tweede machine. De eerste vonden we … te langzaam. Met de machine spuiten we supermooi gevelmateriaal dat we ter plekke, in onze eigen zalmroze plastic upcycle fabriek, maken uit Amsterdams plastic huisafval. We doen dit project, net als de Noorderparkbar, samen met Overtreders W.

29-10-2015

eerste publicaties

DR128-pag32-33-1-LR

De eerste publicaties over de koepel op Fort Asperen verschijnen al. De persmap is nog niet af en de foto’s van Frank Hanswijk en Milad Pallesh zijn nog niet gesorteerd. Even tempo maken, dus… Deze publicatie verscheen in het blad Dakenraad.

21-10-2015

Oosterwold: Zelfbouw ‘to the max’

oosterwold-zelfbouw-to-the-max

“Almere Oosterwold is niets meer of minder dan een revolutie in de Nederlandse gebiedsontwikkeling.”, aldus gebiedsregisseur Esther Geuting. We zijn er trots op 9 ecologische woningen te kunnen bouwen met Frode Bolhuis en Zakenmaker. Lees het volledige artikel over de conferentie Oosterwold op Architectenweb.

5-10-2015

Binnenkort: nieuwe beelden van de glazen koepel op Fort Asperen

Glazen_Koepel_082-LR

Nog net voor de wintersluiting maakten Frank Hanswijk en Milad Pallesh prachtige foto’s van de glazen koepel op Fort Asperen. Dit is een foto van Frank. Binnenkort meer!

2-10-2015

Onthulling Koepel Fort Asperen

burgemeester-miranda-opent-de-koepel-LR

Burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen onthulde op 26 september de Koepel op Fort Asperen met een luide bekkenslag. Ruim 250 mensen zagen het witte doek van de koepel afglijden. Omroep Gelderland maakte er een nieuwsitem van.

26-9-2015

gebouw 27E Marineterrein Amsterdam krijgt gevel

Marineterrein Amsterdam gebouw 27E

Gebouw 27E op het Marineterrein in Amsterdam heeft een nieuwe gevel gekregen. De driehoekjes zijn ezelsoren die open kunnen – goed voor de frisse lucht. Verwachte oplevering is eind dit jaar. Projectdetails zijn hier te vinden.

18-9-2015

Koepel Fort Asperen bij Landinwaarts donderdag 24 september 19:20 NPO2

landinwaarts-LR

Christiaan en Sebastiaan interviewen hier Peter van Assche in de Glasblazerij voor de Landinwaarts reportage over de koepel op Fort Asperen. De uitzending staat gepland voor donderdag 24 september om 19:20. Niet te missen!

10-9-2015

Tentoonstelling met werk van bureau SLA in La Kaserna

lakaserna-LRDe mooiste maquettes en foto’s van het werk van bureau SLA zijn vanaf 12 september te zien bij La Kaserna in Bad Nieuweschans. De opening is op zaterdag 12 september.

28-8-2015

Reserveer: 26 september

89-uitnodiging-kunstenaars-A5-OPENING

Op zaterdag 26 september om 15:00 uur wordt de grote glazen koepel op Fort Asperen feestelijk geopend door burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Geldermalsen.

We vinden het bijzonder leuk als je komt!

27-8-2015

zo gaat dat dus, met dat plastic…

De hogeschool van Amsterdam maakte een leuk filmpje voor onze samenwerking in het plastic project. Supercool.

26-8-2015

ondertussen:

hofje schipluiden

werken we aan een prachtig nieuw hofje met 25 woningen in Schipluiden.

15-8-2015

Nieuwe beelden: NME Amsterdam

011-NME-LR

We hebben de Belgische fotograaf Filip Dujardin gevraagd het in juni opgeleverde Natuur- & Milieu Educatiecentrum in Amsterdam te fotograferen. Afgelopen week heeft hij een prachtige serie gemaakt. Hier vast een voorproefje, later meer.