14-12-2017

Light festival op het marineterrein

light-festival-marineterrein-bureau-sla

De route van het Light Festival in Amsterdam loopt dit jaar over het Marineterrein. Gebouw 27 speelt een speciale rol met een kunstwerk van Bas Peeters.

9-11-2017

1-Lecture Arcam door Peter van Assche

1-lecture-bureausla-arcam

Heel trots om te kunnen aankondigen dat in de beroemde serie van de 1-Lectures de lezing van 30 november 2017 wordt gehouden door Peter van Assche. Je kunt je aanmelden via Arcam, het Architectuurcentrum van Amsterdam. Entree is 5 euro en vol is vol. Peter zal niet alleen over zijn nieuwste projecten vertellen, maar ook het grote verhaal laten zien. Mis dit dus niet.

19-10-2017

People’s Pavilion is up! Proud.

People's Pavilion

Project: bureau SLA & Overtreders W
Photo: Jeroen van der Wielen

28-9-2017

Dezeen publiceert People’s Pavilion

20170928-dezeen-peoples-pavilion

25-9-2017

Start bouw People’s Pavilion!

peoples-pavilion-at-govaplast_dsc2488-lr

Reinder Bakker (Overtreders W) en Peter van Assche (bureau SLA) testen de kleuren van de plastic leien voor het People’s Pavilion (100% geleend) in Eindhoven. De 9.500 leien zijn de gevelbekleding en worden gemaakt van plastic huisafval door Govaplast in Hasselt (BE). Eerste resultaten zijn wonderschoon. Het paviljoen is gemaakt met 100% geleende materialen. Van leveranciers en producenten, maar ook van bewoners uit Eindhoven. Heipalen, houten balken, gevelelementen, glazen dak, plastic bekleding: alles is voor 9 dagen geleend en wordt na afloop van de DDW weer heel en ongeschonden teruggegeven aan de eigenaren. Op de bouwplaats wordt dus niet geschroefd, gelijmd, geboord of gezaagd.

25-8-2017

42 woningen Zaandam

Pauwenven Zaandam

Ontwikkelaar Stevast Baas & Groen heeft bureau SLA gevraagd 42 woningen te ontwerpen voor de wijk Pauwenven in Zaandam. Het wijkje bestaat uit een mix van eengezinswoningen en seniorenwoningen en is energieneutraal.

12-7-2017

Wethouder Mary-Ann Scheurs opent afval inzamelstation People’s Pavilion

mary-ann-schreurs-opent-pp

Vandaag heeft wethouder Mary-Ann Scheurs uit Eindhoven het startschot gegeven voor de realisatie van het People’s Pavilion, een project van bureau SLA & Overtreders W. Zij bracht daarvoor haar eigen plastic afval mee. Reinder Bakker legt voor Omroep Brabant nog even uit hoe het ook al weer zat met dat plastic: Omroep Brabant.

5-7-2017

Mooie beelden van Filip Dujardin

009-oosterwold-news

Alweer een tijdje geleden maakte de Gentse fotograaf Filip Dujardin mooie foto’s van het woningbouwproject in Oosterwold (bureau SLA & ZakenMaker). Ze waren nog even geheim door het Jaarboek Nederlandse Architectuur, maar nu mogen ze zeker de wereld in. In de projectbeschrijving staan meer foto’s van zijn hand.

27-6-2017

Gebouw 27E Marineterrein staat in de nieuwe Amsterdam travelguide van Monocle

marine-base-bureau-sla-img_7168-1800x1200

Leuke vermelding van gebouw 27E Marineterrein in de nieuwe Amsterdam travelguide van Monocle. Bekijk hier de publicatie.

21-4-2017

Project Oosterwold in het Jaarboek Nederlandse Architectuur 2016/17

jaarboek-2016-2017

We zijn heel trots dat ons woningbouwproject Oosterwold is opgenomen in het Jaarboek Nederlandse Architectuur 2016/17. Voor bureau SLA is het maar liefst de derde keer dat ze wordt gepubliceerd in het jaarboek. Het project is een samenwerking tussen bureau SLA en ZakenMaker. Het Jaarboek is het internationale visitekaartje van de Nederlandse bouwkunst. Kopen dus bij NAI Booksellers.

14-4-2017

26 april: Presentatie Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/17

savethedatejaarboekcovertijdelijk-lr

Het jaarboek Architectuur in Nederland presenteert op woensdag 26 april de 30e editie van de meest opmerkelijke architectuurprojecten die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd. ‘The architectural world eagerly awaits it every year’ (Trouw De Verdieping), ‘Hallmark of good architecture’ (NRC Handelsblad). Save the date!

25-3-2017

Circulair & nul-op-de-meter

circulair-en-nul-op-de-meter-3

Sinds een paar jaar werken we veel aan grotere projecten die zowel circulair als nul-op-de-meter zijn. Het begon met de veel gepubliceerde projecten met Overtreders W: de Noorderparkbar (100% Marktplaats) en de Pretty Plastic Plant (100% plastic afval) en hier en daar een woonhuis. Vorig jaar kwam daar het meest duurzame tenniscomplex in Nederland bij, midden in het centrum van Hoofddorp. Ook vorig jaar begonnen we met het Dry Dock voor de Sea Ranger Service in Rotterdam. De circulaire scheepswerf wordt volledig gebouwd met hergebruikte materialen, die eigendom blijven van de leveranciers. Het gebouw is dus daadwerkelijk een tijdelijke opslag van bouwmateriaal. Voor de gemeente Amsterdam ronden we het Voorontwerp af van een circulair en nul-op-de-meter nieuwbouwproject voor de werven in Nieuw-West. Het gebouw van circa 1.500 m2 wordt voor een belangrijk deel gebouwd met materialen die ze zelf nog hebben liggen op de werf! En, last but not least, Overtreders W en bureau SLA zijn door de Dutch Design Foundation gevraagd voor het ontwerp van het hoofdpaviljoen op de Dutch Design Week 2017. We kunnen er nog niet zoveel over zeggen. Circulair, natuurlijk. Maar vooral … episch.

2-3-2017

bijzondere postzegel

postzegel fort asperen

In de postzegelserie Mooi Nederland is een werk van bureau SLA opgenomen: de glazen koepel op Fort Asperen. De zegel is ontworpen door Sonja Haller en Pascal Brun en bij PostNL te bestellen.