20-8-2014

eerste publicatie koepel asperen

Het-Kontakt-uitsnede

De eerste publicatie over de koepel op Fort Asperen is er – en wel in het regionale weekblad Het Kontakt. Met een sympathieke foto van drie ijverige bouwers Magda, Peter en Joti. En prima tekst, lees maar: Het Kontakt.

30-7-2014

Exposities

Werk van bureau SLA is momenteel te zien in twee tentoonstellingen:
> in Middelburg in het centrum voor beeldende kunst, vormgeving, architectuur in Zeeland, met het project Metta Vihara.
> in Hoofddorp in Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer met de Noorderparkbar, de MuWi school en het nieuwe Natuur- en Milieu Educatiecentrum in Amsterdam.

28-7-2014

Koepel Fort Asperen op hoogte

fort asperen wood

Het houtwerk voor de koepel op Fort Asperen is zo goed als klaar! Deze maand volgen de stalen ringen, zodat na de zomer de eerst glazen kunstwerken opgehangen kunnen worden. Het wordt geweldig. Je kunt de allerlaatste vorderingen volgen op www.koepelfortasperen.nl, of op onze facebookpagina.

6-6-2014

‘Steengoed’: Omroep Zeeland kijkt naar stiltecentrum Metta Vihara

In de serie 50 keer Steengoed kwam Omroep Zeeland natuurlijk ook in Hengstdijk. Hoe de Zeeuwen denken over het stiltecentrum kun je hier nog eens nazien: Omroep Zeeland. Er is ook wat extra film geschoten. Voor de liefhebbers van het Bonus Materiaal: Op zoek naar het ultieme ontwerp en Een gebouw om stil van te worden.

21-2-2014

NIEUW: Handboek voor Hedendaagse Hofjes is uit!

Malon leest het handboek

De afgelopen jaren heeft bureau SLA met een team van kunstenaars, architecten, social designers en een stadspsycholoog gewerkt aan een handboek voor de realisatie van hedendaagse hofjes. Het eerste boek is op 11 februari uitgereikt aan burgemeester Bernt Schneiders van de stad Haarlem. Je kunt de volledige PDF van het boek hier downloaden: Handboek voor Hedendaagse Hofjes. Let op: het bestand is 50 Mb groot. Een papieren exemplaar (veel mooier!)  is voor 15 euro (incl. verzendkosten) te bestellen door een mail te sturen naar info[AT]handboekvoorhedendaagsehofjes.nl. Binnenkort meer informatie op deze site.

13-2-2014

allemaal nieuwe publicaties

neem een kijkje bij de publicaties 

nieuwe projecten online

new projects

> Koepel Fort Asperen in volle gang. Nu ook online te volgen: www.koepelfortasperen.nl. Binnenkort zelfs met live webcam!

> We werken aan een nieuw paviljoen voor het Noorderpark! En ja: weer een samenwerking met Overtreders W!

30-1-2014

Nieuwe lezingen

Je kunt Peter van Assche de komende weken hier zien, horen en zelfs even aanraken:

Wapenloods Fort Asperen op Dezeen

SLA-on-Dezeen-02-LRHet populaire, beroemde en belangwekkende online magazine Dezeen publiceerde een mooi en lang artikel over onze wapenloods in Fort Asperen. Je kunt het artikel hier lezen op Dezeen.

15-10-2013

Alweer een Nominatie: The Great Indoors Award 2013

great-indoors-award-nominees-LR

Alweer een vette nominatie voor de Noorderparkbar: The Great Indoors Award 2013. De prijsuitreiking is op 15 november in Maastricht. Er zijn vier andere genomineerden in onze categorie: uit Spanje, Portugal, Slovenië en Singapore. Duimen voor de tweede prijs, we moeten onze geuzentitel van eeuwige tweede wel zien te houden.

10-10-2013

Wapenloods Fort Asperen in de Architect

de Architect

Door alle drukte zouden we het bijna vergeten te melden: we zijn bijzonder blij met de prachtige publicatie over de Wapenloods Fort Asperen in de Architect. Oscar Vos schreef de tekst, Ewout Huibers maakte prachtige nieuwe foto’s. Je kunt het artikel hier bekijken: Wapenloods Kunstfort Asperen (PDF, 8 Mb).

16-8-2013

new messages from NL – in Korea

Foto: Kyungsub Shin

Foto: Kyungsub Shin

Als je toevallig in Seoel (Zuid-Korea) bent, moet je zeker even kijken naar de tentoonstelling New Messages from the Netherlands. Twaalf geweldige en belangrijke projecten uit Nederland worden er getoond met ongelofelijk minitieus nagemaakte maquettes. Wij zijn trots dat twee van de twaalf getoonde projecten van onze hand zijn: Het Nationaal Glasmuseum en de Noorderparkbar. De andere deelnemers aan de tentoonstelling zijn: MVRDV, Rietveld Landscape + Atelier de Lyon, SeArch + Rem Koolhaas, Zecc, Erick van Egeraat, Atelier PRO, Benthem Crouwel en Dick van Gameren. Voor een foto van de maquettes, klik hier.

15-8-2013

Natuur en Milieu

Sinds kort werken we hard aan het ontwerp voor een nieuw Milieu- en Natuur Educatiecentrum voor alle kids in Amsterdam Noord. Een prachtig klein gebouwtje met een grote zeggingskracht. Over een jaar is het klaar!