bureau SLA geeft vorm aan een snel veranderende samenleving. Dat doen we door te ontwerpen, te onderzoeken, uit te vinden en te bouwen. We geven tastbare antwoorden op hoe we nu en in de toekomst willen wonen, samen leven, werken en ontspannen. Dat is nodig, omdat onze maatschappij snel verandert.

Met de methode van Design, Invent & Build heeft bureau SLA een schat aan ervaring opgebouwd voor de volle potentie van materiaalgebruik, energie, afvalstromen, slim wonen, werken en ontwikkelprocessen. Onze expertise is het verbeelden, oplossen van verschillende vragen in een ontwerp, vormgeven van materialen, structuren en systemen. 

Peter van Assche werd architect na een succesvolle carrière in experimentele wiskunde. Hij is oprichter van bureau SLA. Het architectenbureau bestaat uit een team van denkers en doeners, ondersteund door historici, landschapsarchitecten and energie-experts. SLA wacht niet tot opdrachten naar hen toekomen, maar ontwikkelt en bouwt ook zelf aan de stad, op eigen initiatief en op eigen kracht. Op deze manier ontdekt bureau SLA innovaties in materiaalgebruik, energie, afvalstromen, nieuwe manieren van wonen en werken, en ontwikkelprocessen. 

Peter van Assche is voorzitter van de Commissie Welstand en Monumenten in Utrecht en supervisor voor het Utrechtse beurskwartier. Hij is aangesteld als lector “Architecture & Circular Thinking” op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. 

Peter is momenteel tevens gastwetenschapper bij de Hochschule Erfurt (Duitsland) en visiting critic aan Cornell University (NY, Verenigde Staten).