“Oosterwold oogt als een idylle”

-Elsevier JUIST, september 2016

In het landelijke gebied Almere Oosterwold ontwierpen bureau SLA en Zakenmaker 9 woningen in een 100 meter lang gebouw waarbij de bewoners 160 vrij indeelbare vierkante meters kregen. Dat leverde een rijke en bonte schakeling van verschillende woningen op.

De gezamenlijkheid zit in het 100 meter lange woongebouw, maar ook in de gedeelde wens om op een andere manier te kunnen wonen, werken en leven. Het project staat voor een bouwkundige schil waarbinnen de bewoner zelf te vrijheid heeft om deze af te bouwen.

De 9 woningen in Oosterwold zijn opgenomen in het Jaarboek Architectuur 2016/2017

Facts & figures

Design team:
Peter van Assche (bureau SLA)
Mathijs Cremers (ZakenMaker)
Ninja Zurheide (bureau SLA)

Ontwerp: 2014-2015
Oplevering: 2016
Opdrachtgever: Stichting Bosveld (Frode Bolhuis)